Δίψα για μπάλα, δίψα για Θρύλο

Δίψα για μπάλα, δίψα για Θρύλο

Όλοι θα κριθούν στο γήπεδο, ο επαγγελματισμός τους όμως δεν αμφισβητείται.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε ο Ολυμπιακός έχει πετύχει διάνα με τις μεταγραφές Τικίνιο, Κουντέ και Βατσλίκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Ολυμπιακό για να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο.

Για να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση στην προετοιμασία, ζήτησε από μόνος του να προπονείται ατομικά στο Ρέντη. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του δε θα έμπαινε καν σε αυτή τη διαδικασία και θα επέλεγε να ενταχθεί απευθείας στην προετοιμασία αν δεν είχε διαφορετική εντολή από τον προπονητή.

Πάμε τώρα στον Κουντέ. Ο Καμερουνέζος έφυγε απευθείας από την Αθήνα για Αυστρία ώστε να ενταχθεί άμεσα στην προετοιμασία της ομάδας, να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες και να προσαρμοστεί το συντομότερο.

Όσο για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου; Ένας τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης, ο καλύτερος στο Euro με βάση την ψηφοφορία της Equipe, ο Τόμας Βατσλίκ, ζήτησε από χθες να μπει στις προπονήσεις. Δεν έβρισκε λόγο αναμονής, ούτε ένιωσε ανάγκη για εξτρά ξεκούραση λόγω Euro.

Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Καλές οι ποδοσφαιρικές ικανότητες, καλά τα βιογραφικά, εξίσου σημαντική όμως και η νοοτροπία τους. 100% επαγγελματισμός, αυταπάρνηση, δίψα για μπάλα και τρομερό κίνητρο να προσαρμοστούν τάχιστα για να ζήσουν εν καιρώ μεγάλες στιγμές με το δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.

Ο Ολυμπιακός δείχνει-και σωστά-ότι δίνει μεγάλο βάρος στο χαρακτήρα και τη νοοτροπία των παικτών. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από το ότι και οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε δείχνουν εξαιρετικό δείγμα γραφής στο κομμάτι αυτό. Όταν ο παίκτης έχει τέτοιο χαρακτήρα βοηθιέται πολύ στην προσαρμογή του (σε πρώτη φάση) και βοηθάει το σύλλογο σε δεύτερο βαθμό μη δημιουργώντας προβλήματα.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο, όμως σίγουρα η νοοτροπία και ο επαγγελματισμός τους δεν μπορούσαν να μου περάσουν απαρατήρητα.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση