Είχε άγχος ο Μανούχος

Είχε άγχος ο Μανούχος

Η ανάλυση του Ηλία Σπάθα για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο Καραϊσκάκη.

Η πρώτη φάση του αγώνα στην οποία θα σταθούμε είναι το πέναλτι που δόθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι καθαρή παράβαση και σωστά δόθηκε από τον διαιτητή, κάτι αναμενόμενο αφού μιλάμε για μια πέρα για πέρα ξεκάθαρη περίπτωση.

Όσον αφορά το πέναλτι που δόθηκε στην ομάδα του Άρη και το οποίο πήρε πίσω τελικά ο διαιτητής, αφού έκανε ανασκόπηση της φάσης στο μόνιτορ του VAR, ήταν μια λανθασμένη απόφαση και καλώς τελικά δε δόθηκε πέναλτι. Αν και ήταν κοντά στη φάση, ο διαιτητής δεν αναγνωρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής του Άρη προκαλεί την επαφή για να τον ξεγελάσει και να δοθεί πέναλτι. Αρχικά το κατάφερε και μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία ο διαιτητής αρχικά δίνει την παράβαση.

Η τελευταία φάση για σχολιασμό είναι αυτή στην οποία η ομάδα του Ολυμπιακού παίρνει το δεύτερο πέναλτι στον αγώνα. Είναι μια φάση η οποία εξελίσσεται εντός περιοχής του Άρη με πρωταγωνιστή τον ποδοσφαιριστή Σισέ, ο οποίος ενώ προσπαθεί να διεκδικήσει την μπάλα, δέχεται αντικανονικό παίξιμο από τον αντίπαλο αμυντικό. Από την αρχή της φάσης, όταν η μπάλα μεταβιβάζεται, τον κρατάει αγκαλιά και δεν τον αφήνει. Αδιαφορεί για το πού βρίσκεται η μπάλα και συνεχίζει να τον παρεμποδίζει να παίξει την μπάλα. Τελικά τον ανατρέπει και είναι μια τελείως αντικανονική συμπεριφορά που σωστά τιμωρήθηκε με πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Γενικά ο διαιτητής είχε άγχος. Θα πρέπει να το αποβάλει και να πιστέψει στις ικανότητές του, αφού μιλάμε πλέον για έναν διεθνή διαιτητή. Πάντως η όποια απόδοσή του δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση