Η νέα εποχή της διαιτησίας

Η νέα εποχή της διαιτησίας

Ο Ηλίας Σπάθας ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στη διαιτησία και τη στάση της ΕΠΟ.

Η διαιτησία είναι ένα περίπλοκο θέμα και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες γραμμές. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα της είναι ένα κουβάρι χωρίς άκρη. Όσο η κυβέρνηση, η ΕΠΟ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι, τότε δε θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Αυτό που είμαι περίεργος να μάθω, όπως πιστεύω ότι είναι περίεργος και όλος ο ποδοσφαιρικός φίλαθλος κόσμος, είναι ποιος είναι αυτός ή ποιοι είναι αυτοί που συμβουλεύουν τον υπουργό, την ΕΠΟ ή τη Σούπερ Λίγκα.

Έχουν ονοματεπώνυμο;;

Είναι πρώην διαιτητές;;

Η’ είναι μαθητευόμενοι μάγοι (τεχνοκράτες) που θα λουφάξουν όταν, μετά από λίγα χρόνια, έρθει η ώρα της κρίσης θα βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο ή πιο κάτω, έχοντας σπαταλήσει χρόνο και χρήμα;

Ο διαιτητής οφείλει να είναι επαγγελματίας στη συνείδησή του και όχι στην τσέπη του!

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να έχει μέλημα και επιδίωξή του να συνεργαστεί με τον υπουργό για το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο. Να μη δημιουργεί εξ’αρχής αναχώματα. Η Πολιτεία, δια του υπουργού της, είναι υποχρεωμένη να προστατεύει την κοινωνική συνοχή και το απρόσκοπτο έργο ενός διαιτητή ο οποίος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι ο δικαστής του δευτερολέπτου.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση