Και επίσημα μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Και επίσημα μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων έθεσε το ακριβές πλαίσιο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Σε ποσοστό πληρότητας έως 80% μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες από covid-19 κατά το πρόσφατο παρελθόν θα γίνει η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας, 25.000 ανώτατο όριο θεατών στα ανοιχτά γήπεδα.

Επίσης, στα ανοιχτά γήπεδα που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων επιτρέπεται να εισέλθουν έως 5% μη εμβολιασμένων ανηλίκων και η διασταύρωση των εμβολιασμένων θα γίνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για τους ανήλικους απαιτείται πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Πάμε τώρα στα ανοικτά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Εκεί ισχύουν τα ίδια για τους ανήλικους, όμως το ποσοστό πληρότητας πέφτει στο 60% με 10.000 ανώτατο όριο θεατών.

Όσον αφορά τα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, τα δεδομένα είναι ακριβώς ίδια με τα ανοιχτά που διαθέτουν το αντίστοιχο σύστημα για τα εισιτήρια, απλώς ο μέγιστος αριθμός θεατών θα ανέρχεται το πολύ στους 8.000.

Τέλος, στα κλειστά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 60% της μέγιστης πληρότητας (3.000 ανώτατο όριο θεατών). Και πάλι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι ανήλικοι διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση