Κόκκινος “Greek Freak”

Κόκκινος “Greek Freak”

Ο Αντετοκούνμπο είναι Θρύλος. Και δεν το λέμε εμείς το έχει πει μόνος του.

Ο Γιάννης μεγάλωσε θεωρητικά σε μία “πράσινη περιοχή”, στα Σεπόλια που οι πιο πολλοί είναι βάση περιοχής Παναθηναϊκοί. Όμως ο Γιάννης ακολούθησε άλλο στρατόπεδο, αυτό που χτύπαγε η καρδιά του. Και η καρδιά του έλεγε Ολυμπιακός. Και ένας από τους λόγους είναι ο ερυθρόλευκος μάγος Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα. Να δούμε όμως και το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του που αποδεικνύει την αγάπη του για τους ερυθρόλευκους. 

«Ο Γιάννης ήταν γεμάτος πατρική αγάπη για το μεγάλο πάθος του: το ποδόσφαιρο. Παρόλο που μεγάλωσε σε «πράσινη» περιοχή (περιοχή που υποστηρίζουν οι περισσότεροι τον Παναθηναϊκό), ο νεαρός σύντομα έγινε οπαδός του αιώνιου αντιπάλου. Το όνειρό του ήταν να παίξει μια μέρα στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα, και στον πικρό ανταγωνισμό στην ελληνική πρωτεύουσα επέλεξε τον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού.

Ο κύριος λόγος ήταν ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα (θα έκανα κάποια αναφορά στο γεγονός ότι έπαιξε για την Μπαρτσελόνα) που κατέκτησε από το 1999-2005 δεκάδες τίτλους και πρωταθλήματα ήταν και το πραγματικό είδωλο στα νιάτα του Γιάννη μαζί με τον Γάλλο Τιερί Ανρί, έναν άλλο εξαιρετικό παίκτη με στιλ κοντά στην περιοχή (ηγέτης για σχεδόν μια δεκαετία της Άρσεναλ).

Δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για προφανείς λόγους, αλλά όποτε υπήρχε μια ευκαιρία, ο μπαμπάς Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό. Πολύ κοντά υπάρχει και το ΣΕΦ το γήπεδο μπάσκετ των ερυθρόλευκων, για το οποίο όμως ο Αντετοκούνμπο σε μικρή ηλικία δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον».

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση