Λάγιος ο Θεός, Λάγιος ισχυρός

Λάγιος ο Θεός, Λάγιος ισχυρός

33 χρόνια συμπληρώθηκαν από την άφιξη του Λάγιος Ντέταρι για τον Ολυμπιακό!

Ήταν 13 Ιουλίου 1988 όταν ο μεγάλος και τρανός Λάγιος Ντέταρι πάτησε Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μια απλά μεγάλη μεταγραφή, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και του κόσμου εκείνη τη χρονιά. Από τότε ο Ολυμπιακός έκανε τους πάντες να παραμιλάνε.

Το τι είχε γίνει στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή του Μαγυάρου δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η λέξη παροξυσμός είναι μικρή για να αποδώσει στην ολότητά του αυτό που έγινε. Μόνο όσοι τυχεροί ήταν παρόντες μπορούν πραγματικά να μεταφέρουν στο 100% τι συνέβη.

Στην πλατεία Κοραή συγκεντρώθηκαν πάνω από 50.000 οπαδοί του Ολυμπιακού για να αποθεώσουν έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης όπως ο Ντέταρι. Ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοσκωτάς έδωσε 3 δις δραχμές στη Λεβερκούζεν για να τον φέρει στον Πειραιά και να κάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλάει.

Για να έχουν εικόνα οι νεότεροι ποιος ήταν ο Ντέταρι, είχε βγει 3 φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας με τη φανέλα της Χόνβεντ και στα 2 χρόνια που έμεινε στο λιμάνι πέτυχε 37 γκολ σε 67 εμφανίσεις.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση