Μέχρι τέλους λέμε και κλαίνε!

Μέχρι τέλους λέμε και κλαίνε!

Η ιστορία του #mexritelous καλά κρατεί. Το χθες, το σήμερα και το αύριο της ιστορικής απόφασης.

Επιμέλεια: Cipinho

Η ιστορία του “μέχρι τέλους” καλά κρατεί. Πολλοί, κυρίως αντίπαλοι, πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό με απώτερο σκοπό να καλύψει πολλά κενά που είχε τότε, μέσω της διαιτησίας. Καμία σχέση. Ο Ολυμπιακός τότε, παρ’ότι δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση που έχει υπάρξει τα λαμπρά τελευταία 10 χρόνια, δεν επιχείρησε ποτέ να καλύψει τίποτα μέσω της απόφασης να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ εκείνη τη βραδιά.

Ο λόγος που αποχώρησε είναι πολύ απλός. Πρώτον και κυριότερον, η διαιτησία. Δεύτερον, η απέχθεια της ΕΟΚ να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά οπότε της ζητήθηκε. Είτε για ευρωπαϊκούς λογούς, είτε για εγχωρίους. Αντιθέτως, στεκόταν ΠΑΝΤΑ στην αντίπερα όχθη.

Προφανώς, ο Ολυμπιακός έχει παράπονα για δεκάδες παιχνίδια πριν το συγκεκριμένο. Όμως εκείνη τη μέρα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κατάλαβαν πως το πράγμα ξέφυγε κατά πολύ. Το να διαιτητεύουν οι ίδιοι “γκρι” σε ΚΑΘΕ αγώνα μεταξύ των δυο αιωνίων, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη η απόδοσή τους, δε γίνεται ούτε στα τοπικά της Αίγυπτου. Γινόταν (και γίνεται) όμως στην πρώτη εθνική κατηγορία της Ελλάδας-που όλοι ξέρουμε τι όνομα έχει η εθνική μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, την περίοδο λίγο πριν την αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα (από τα πολλά και λογικά) αιτήματά του, το οποίο ανέφερε συγκεκριμένα: “οι διαιτητές Μάνος, Αναστόπουλος και Παναγιώτου να μην ξανασφυρίξουν ντέρμπι αιωνίων και στη θέση τους να μπουν ξένοι διαιτητές εγνωσμένου κύρους”. Όπως γνωρίζετε, η ΕΟΚ απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την αίτηση του Ολυμπιακού.

Αναρωτιέμαι όμως εγώ, γιατί στο ποδόσφαιρο έχουν βάλει ξένους διαιτητές σε όποια ομάδα της πρώτης 6αδας το ζητάει και στο μπάσκετ δε γίνεται έστω για 4-5 ματς το ΧΡΟΝΟ; Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από την ΕΟΚ, η οποία να θυμίσουμε πως στεγάζεται μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, δηλαδή στην έδρα του Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Όμως, ας δούμε τι έχει γίνει από την έναρξη του “μέχρι τέλους” και έπειτα. Γιατί, αν κάποιος δεν εθελοτυφλεί, καταλαβαίνει ότι ο Ολυμπιακός και οι πρόεδροί του έχουν δικαιωθεί σε μεγάλο βαθμό για την απόφαση που πήραν.

Αρχικά, ο καθένας μπορεί να βρει στο διαδίκτυο ανακοινώσεις και παράπονα για τη διαιτησία από κάθε ομάδα της Α1 την τελευταία διετία, εκτός-μαντέψτε-από έναν: τον ΠΑΟ. Μην πέφτετε στην παγίδα που έστησαν οι άνθρωποι της ομάδας αυτής, μέσω μιας ανακοίνωσης κατά του κυρίου Μανού και του κυρίου Αναστοπούλου, για παράπονα και καλά για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν ένα ματς. Είναι που λεμέ, για τα ματιά του κόσμου.

Το πιο πρόσφατο συμβάν διαμαρτυρίας και θυμού είναι η σκληρή ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά της ΕΟΚ, με αφορμή την κακή διαιτησία που είχε στους τελικούς της Α1. Κάπου εδώ να θυμηθούμε πως στην συνέλευση για την Α1 για τη δικαίωση του Ολυμπιακού η ψηφοφορία είχε λήξει 14-1, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στους 14 αρνητές μαζί με τον Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες.

Εν συνεχεία, δικαίωση αποτελεί το γεγονός ότι την πρώτη χρονιά που ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε στην Α1, η απώλεια εσόδων από μείωση χορηγών, τηλεοπτικά και εισιτήρια ήταν στα 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ! Τεράστιο ποσό για το ελληνικό μπάσκετ (αν πιστεύετε πως μιλάμε για κάτι μικρό). Ο κατήφορος συνεχίζεται και οι παράγοντες που σφύριζαν αδιάφοροι και έλεγαν «δεν τρέχει και τίποτα που αποχώρησε ο Ολυμπιακός» τώρα παρακαλάνε να μην ξεφτιλιστεί το προϊόν.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι τη χρονιά που μας πέρασε, ο Ολυμπιακός κατατάχθηκε πάνω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία της Euroleague, σε περίπτωση που έχετε επηρεαστεί από τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις γνωστού μεγαλομέτοχου του Παναθηναϊκού που υποστήριζε ότι ο Ολυμπιακός διαλύεται και εν τελεί είδαμε ποιος αποχώρησε και ποιος όχι.

Ερχόμαστε στο σήμερα.

Πριν λίγες μέρες τέλειωσαν οι τελικοί του γυναίκειου μπάσκετ. Η ΕΟΚ έκανε το…καθήκον της και έβαλε να επαναληφθεί ματς στο οποίο η μπάλα έχει μείνει στα χέρια της παίκτριας του ΠΑΟ όταν τέλειωσε το χρονόμετρο υποστηρίζοντας ότι δεν έχει συμβεί αυτό. Μια αδιανόητη απόφαση που κούρασε τις παίκτριες του Ολυμπιακού καθώς τις επιβάρυνε, με ένα επιπλέον ματς. Θα μας πείτε και τις παίκτριες του ΠΑΟ επιβάρυνε.

Ναι σύμφωνοι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πολλές απώλειες, με αποτέλεσμα το ρόστερ να περιορίζεται σε 7 (!) παίκτριες. Επίσης, ένα σκάνδαλο που ακόμα εξετάζεται, είναι το πως έπαιξε στους αγώνες αυτούς η Όλγα Χατζηνικολάου η οποία έχει τιμωρία 4 ετών, για χρήση απαγορευμένων ουσιών, από τα οποία έχουν περάσει μόνο τα 3. Φοβερά πράγματα…

Τελειώνοντας αυτή την ευρεία αναφορά στο “μέχρι τέλους”, θα ήθελα να αναφερθώ στις εκλογές της ΕΟΚ που ήταν να γίνουν τον Οκτώβρη (!) που μας πέρασε, αλλά έχουν μετατεθεί για το καλοκαίρι. Ο κ.Βασιλακοπουλος αρνείται να αποχωρήσει μετά από περισσότερα από 20 χρόνια στην προεδρία και την καταστροφή του ελληνικού μπάσκετ κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να μη γίνουν οι εκλογές αυτές.

Η σύνοψη έχεις ως εξής: δε σταματάμε με τίποτα και δεν κάνουμε πίσω αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε σαν Ολυμπιακός. Είμαστε μια οικογένεια και σε αυτή τη προσπάθεια συντελούν ΟΛΟΙ.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση