Σαν σήμερα ένας μάγος στο λιμάνι

Σαν σήμερα ένας μάγος στο λιμάνι

Σαν σήμερα, πριν 21 χρόνια, ο μάγος Τζιοβάνι έρχεται στον Ολυμπιακό.

8 Ιουλίου 1999, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης κάνει το αδιανόητο και ντύνει τον Τζιοβάνι στα ερυθρόλευκα με το μυθικό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δραχμών τότε, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν από 21 χρόνια.

Ο Τζιοβάνι έφερε και χόρεψε τη σάμπα στο Ολυμπιακό για 7 ολόκληρα χρόνια. Έμεινε μέχρι το 2005 στο μεγάλο λιμάνι, στο λιμάνι της καρδιάς του όπως αποδείχθηκε.

Ο Τζιοβάνι αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι και προσέφερε γκολ και θέαμα στον κόσμο του Ολυμπιακού. Χάρισε νίκες σημαντικές, και εξίσου σημαντικά γκολ. Σαν αυτό στον Μοντραγκόν με τη Γαλατά το 3-0, σαν τα 2 γκολ στο 3-3 με την Ρεάλ όπου έφερε τούμπα το ματς εκείνη την στιγμή.

Ηγέτης και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Τζιοβάνι κατέκτησε 6 πρωταθλήματα σε 7 χρόνια με τους Πειραιώτες και σκόραρε σε 130 ματς 60 γκολ. Αναμφίβολα πρόκειται για τον κορυφαίο Βραζιλιάνο που έχει αγωνιστεί στο λιμάνι.

Ο “Τζιο”, όπως συνηθιζόταν να τον φωνάζουν οι οπαδοί, δέθηκε τόσο πολύ με την ομάδα και τον κόσμο, που όταν έφυγε και έδωσε σε ραδιοφωνικό μέσο συνέντευξη λύγισε. Και πως να γινόταν αλλιώς, αφού εκτός από την αγάπη των ίδιων των οπαδών του Ολυμπιακού, εισέπραξε σεβασμό και αποδοχή στον αέρα από φίλο αντίπαλης ομάδας. Μετά κι από αυτό δε γινόταν να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο.

 

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση