Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές ο Μαρτίνεθ από το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Είδε αρκετά θετικά και κάποια που χρίζουν βελτίωσης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Αυστρία. Αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας, αλλά και πάλι πέταξε την μπάλα στην κερκίδα για τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το πρώτο στάδιο πιστεύω είναι πολύ θετικό. Είχαμε χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα, για να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να βάλουμε σε τάξη πολλά πράγματα που θέλαμε να δουλέψουμε συναισθηματικά και τακτικά. Είχαμε χρόνο να γνωρίσουμε τους παίκτες καλύτερα τόσο ως ανθρώπους όσο και ως ποδοσφαιριστές.

Κι εκείνοι μας έμαθαν το δικό μας κομμάτι, τη μεθοδολογία μας και πώς να προσφέρουν στην ομάδα. Το μόνο αρνητικό, μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο. Σ’ αυτό το διάστημα θέλουμε χρόνο να χτίσουμε μία βάση, αν είχαμε περισσότερο χρόνο θα ήταν καλύτερα για όλους μας».

 

«Θέλω να κερδίζω. Θέλω η ομάδα να κερδίζει. Υπάρχουν παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που είναι στην ομάδα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάστασή τους. Σίγουρα έχω καθαρή εικόνα για τη βάση της ομάδας για τα επίσημα παιχνίδια.

Η δουλειά μου ως προπονητής είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση απ’ όλους τους παίκτες, αλλά και από την ομάδα οπότε πρέπει να κοιτάξω το προφίλ των παικτών που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να καθορίσω λίγο πώς θα πάει η ομάδα.

Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να οδηγήσουμε τον ποδοσφαιριστή στη μέγιστη απόδοσή του ώστε να βοηθήσει να κερδίζουμε. Πρέπει λοιπόν να κοιτάμε προσεκτικά τα προσόντα και τα στοιχεία που έχει κάθε παίκτης και αναλόγως με αυτό πρέπει να κινηθούμε».

 

«Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση και τον τρόπο που δούλεψαν για την ομάδα. Πάνω απ’ όλα όμως, ο καλύτερος παίκτης είναι πάντα η ίδια η ομάδα.

Ως προπονητής η δουλειά μου είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση για τους παίκτες μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τώρα τι θα μπορούσα να είχα κάνει. Κοιτάω τους παίκτες που έχω αυτή τη στιγμή, ψάχνοντας τη μέγιστη απόδοσή τους ώστε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πρόοδο της ομάδας.

Είμαστε στα χέρια ενός από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές της Ευρώπης, όπως είναι ο κ. Αντόνιο Κορδόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο που έχει η ομάδα. Κοιτάμε μπροστά μας, πρέπει να είμαστε ήρεμοι, σίγουρα θα υπάρχουν κινήσεις και θα κάνουμε σωστά βήματα. Θέλει ηρεμία και σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι όπως θέλουμε».

 

Ακούγονται πολλά ονόματα, ακούγονται και ονόματα δυνατά τις τελευταίες μέρες. Δε μπορώ να ασχοληθώ με όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί εδώ.

Όλα αλλάζουν, εξαρτάται από τη μέρα, όπως ο καιρός εδώ. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας και το ενδιαφέρον για τα ονόματα, αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε παίκτες που δεν ανήκουν στην ομάδα.

Πάνω απ’ όλα είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει να κοιτάμε την ομάδα και τα ονόματα δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτή».

 

«Πιστεύω στις πράξεις και θέλω να φανεί η δουλειά μας, αυτό που μεταδίδουμε στους παίκτες και βγαίνει στο γήπεδο. Στο τέλος τον τίτλο θα τον βάλετε εσείς και θέλω να θυμούνται αυτή την ομάδα για τη δουλειά και την απόδοσή μέσα στο γήπεδο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Πιστεύω στις πράξεις περισσότερο παρά στα λόγια που έρχονται πριν από τις πράξεις. Γι’ αυτό και δουλεύουμε μαζί όλοι χέρι χέρι ποδοσφαιριστές, προπονητές, αθλητικός διευθυντής και διοίκηση για να είναι περήφανοι οι οπαδοί μας. Γιατί οι οπαδοί μας είναι σημαντικοί για μας».

 

«Είμαστε στον δρόμο για αυτό που θέλουμε, αλλά δεν είμαστε κοντά. Θέλουμε υποστήριξη στο τακτικό κομμάτι. Θέλουμε και κάποια πράγματα γιατί σε κάποια ματς θα είναι διαφορετικές καταστάσεις και θα χρειαστούμε βοήθεια και εκεί, να βρούμε διαφορετικές λύσεις. Βλέπουμε λεπτομέρειες απ’ αυτό που θέλουμε αλλά όχι τόσο δυνατές όσο αυτό που θέλουμε.

Η πρόοδος είναι ξεκάθαρη αλλά κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε δουλειά. Προοδεύουμε αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη κατοχή μπάλας, να είμαστε δυνατοί σ’ αυτό, για 90 λεπτά στο παιχνίδι. Στις προετοιμασίες είναι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις γιατί υπάρχει πάντα η κούραση από την προετοιμασία.

Το σημαντικό είναι να ετοιμαζόμαστε για το μέλλον και τις επίσημες διοργανώσεις και σ’ αυτό το κομμάτι είμαι πολύ ευχαριστημένος».

 

«Ο Ιμπόρα και ο Κίνι είναι παίκτες που σίγουρα θα προσφέρουν στην ομάδα, είναι έμπειροι και θα προσφέρουν βοήθεια και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν θέλω να κρατήσω μόνο αυτό. Τους φέραμε επειδή ξέρουμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να είμαστε μια πιο σωστή και πιο δυνατή ομάδα.

Θα βοηθήσουν με την εμπειρία και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Θα βοηθήσουν μέσα στο παιχνίδι, τακτικά, αλλά και εκτός με πράγματα που δε φαίνονται γιατί βοηθάνε πολύ μέσα στα αποδυτήρια. Κι αυτό ειδικά για τους νέους που επιθυμούν βελτίωση είναι πιο χρήσιμο».

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση