Τζάμπολ αγάπης: Όσο υπάρχουν άνθρωποι

Τζάμπολ αγάπης: Όσο υπάρχουν άνθρωποι

Το “Τζάμπολ Αγάπης” καταργεί τη διαφορετικότητα και ενώνει όλα τα παιδιά με μία μπάλα μπάσκετ.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν διακρίσεις. Που θεωρούν (και σωστά) ότι το μπάσκετ είναι για όλα τα παιδιά. Πολλά μπράβο λοιπόν από όλο το επιτελείο του thrilemou.gr στον Ιωάννη Τσουμπρή, καθηγητή και πρώην προπονητή του Ολυμπιακού για την αξιέπαινη πρωτοβουλία να σταθεί έμπρακτα δίπλα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε το “Τζάμπολ αγάπης”. 

Τα παιδιά παίζουν αγώνες Ειδικής Καλαθοσφαίρισης. Το “Τζάμπολ Αγάπης” αποτελεί προσαρμοσμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης για τη συμμετοχή των ΑΜΕΑ. Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αθλητικού συλλόγου ή αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης και ιδρύματος ή κοινωνικού φορέα για συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό.

Η δομή της εκδήλωσης είναι προκαθορισμένη για την εκπλήρωση του φιλανθρωπικού σκοπού. Η προσαρμογή της δομής του παιχνιδιού καθώς και τα λογότυπα ανήκουν στον καθηγητή και πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ιωάννη Τσουμπρή.

Η πορεία του “Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής”

Το “Τζάμπολ της Αγάπης” (Jump–Ball of Love) ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ, παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Πλέον αποτελεί Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής. Αναπτύσσει τη συνεκπαίδευση, ανθρώπων με Ειδικές Ικανότητες και ανθρώπων που διαθέτουν χαρακτηριστικά τυπικής ανάπτυξης.

Τα προγράμματα της συνεκπαίδευσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με:

  • Αθλητικούς Συλλόγους Καλαθοσφαίρισης
  • Εκπαιδευτικών Οργανισμών
  • Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
  • Κοινωνικών Ιδρυμάτων
  • Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών
  • Δήμων & Κοινοτήτων
  • Κέντρων Εκπαίδευσης & Φροντίδας ΑΜΕΑ

 

Η “Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή” ξεκίνησε λοιπόν την πορεία του το 2016.

Ο καθηγητής και προπονητής του μπάσκετ Γιάννης Τσουμπρής, σε συνεργασία με τις ομάδες μπάσκετ του Πειραιά (Πειραϊκό, Πορφύρα, Φοίνικα, Ερμή) πραγματοποίησε το πρώτο παιχνίδι για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

Ο coach Γιάννης Τσουμπρής, με τη συντροφιά του αυτιστικού του γιου, φέρνουν στο ίδιο γήπεδο του μπάσκετ, όλα τα παιδιά (με ή χωρίς ειδικές ικανότητες) σε μία κοινή ομάδα, παίζοντας σε 3 σημεία του γηπέδου με 3 καλάθια.

Καταργούν μέσα στο γήπεδο κάθε διαφορετικότητα: “Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα να τα ενώνει”.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αυτό το άρθρο έχει ένα σχόλιο

  1. γιαννης γκρινιας

    πολλα μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση