Τα ίδια και τα ίδια

Τα ίδια και τα ίδια

Ο Ηλίας Σπάθας αναλύει τις αμφισβητούμενες φάσεις στο Πανθεσσαλικό.

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να κάνω την ανάλυση των διαιτητικών αποφάσεων του αγώνα Βόλος Ολυμπιακός. Ο λόγος της δυσαρέσκειας είναι ότι για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι η ελληνική διαιτησία διολισθαίνει και αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Μάλιστα η εικόνα αυτή έρχεται ακόμα και όταν τον αγώνα διευθύνουν διεθνείς Έλληνες διαιτητές, έχοντας και την πολυτέλεια της τεχνολογίας του VAR. Το θέμα είναι όμως ότι το χρησιμοποιούν ανάλογα τις ορέξεις τους…

Πάμε να δούμε και να αναλύσουμε τις φάσεις μία προς μία:

  • Στο 17′ του αγώνα, ποδοσφαιριστής της ομάδας του Βόλου πέφτει εντός περιοχής. Αρχικά δε δίνεται κάποια παράβαση και κατόπιν προτροπής του διαιτητή ο οποίος είναι στο VAR γίνεται ανασκόπηση της φάσης από τον διαιτητή Παπαπέτρου. Ο διαιτητής βλέπει σπρώξιμο από τον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αλλά δε βλέπει ό,τι έχει γίνει πριν το σπρώξιμο όπου ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής του Βόλου χρησιμοποιεί αντικανονικά το χέρι στο πρόσωπο του αμυνόμενου. Θα έπρεπε λοιπόν να δοθεί φάουλ υπέρ του αμυνόμενου και όχι πέναλτι.

  • Στο 22′ υπάρχει σπρώξιμο εντός περιοχής από αμυνόμενο του Βόλου, χωρίς καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα και μοναδικό σκοπό να γκρεμίσει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ο οποίος έχει τον έλεγχο και κατοχή της μπάλας. Δε δόθηκε από το διαιτητή και δεν εξετάστηκε καν από το VAR.

 

  • Στο 59′ του αγώνα, αμυνόμενος του Βόλου εντός περιοχής και έχοντας το χέρι ψηλά (σε μη φυσιολογική θέση) κάνει επαφή με την μπάλα. Θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά δεν έγινε ούτε εξετάστηκε η φάση από το VAR.

 

  • Στο 81′ του αγώνα, αμυνόμενος του Βόλου εντός περιοχής κρατάει ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού από τον ώμο με μοναδικό σκοπό να τον αποτρέψει από το να διεκδικήσει την μπάλα. Δεν είχε πρόθεση ή δυνατότητα να παίξει την μπάλα και τελικά κατάφερε να τον ανατρέψει. Θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για την ομάδα του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο ο διαιτητής δεν έκανε ούτε εξετάστηκε από το VAR.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση