Εχθρός του καλού το καλύτερο

Εχθρός του καλού το καλύτερο

Οι μεταγραφές είναι από το πάνω ράφι. Ήρθαν να δώσουν κάτι παραπάνω.

Είναι μόλις 27 Ιουνίου και ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν τελειώσει τις μεταγραφές. Μόνο εξτρέμ ψάχνει και από εκεί και πέρα άλλη μεταγραφή θα γίνει μόνο σε περίπτωση πώλησης. Τικίνιο, Κουντέ, Αλγκασίμ Μπα λοιπόν.

Θα ασχοληθώ σχεδόν εξ’ολοκλήρου με τους δύο πρώτους που δεδομένα ήρθαν για την πρώτη ομάδα. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για μεταγραφές από το πάνω ράφι. Ήρθαν για να δώσουν κάτι διαφορετικό, το κάτι παραπάνω.

Ο Τικίνιο ήρθε με καλό βιογραφικό και ακόμα καλύτερη επαφή με τα δίχτυα. Η λογική είναι να παίζει μαζί με τον Ελ Αραμπί, όπως τους είδαμε χθες με τη Βολφσμπέργκερ. Ο Βραζιλιάνος, που δείχνει πιο “περιοχίστας”, να είναι καθαρά στην κορυφή και ο Ελ Αραμπί σε πιο ελεύθερο ρόλο, λίγο πιο πίσω του, κάτι σα δεκάρι.

Ο Μαρτίνς είχε στο μυαλό του να βρει (και βρήκε) επιθετικό με μεγαλύτερη ποιότητα και καλύτερες παραστάσεις από τον Χασάν, με εύκολο γκολ και να δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να βάζει σε πιο απελευθερωμένο ρόλο τον Μαροκινό killer. Άλλωστε είδαμε και χθες ότι στον Αραμπί αρέσει να “οργώνει” όλο το γήπεδο και όχι να παίζει μέσα στο κουτί.

Ο ερχομός του Τικίνιο έριξε στο νούμερο 3 της ιεραρχίας τον Χασάν και οδήγησε στην πώληση του Κάιπερς. Το πρώτο δείγμα γραφής του πρώην σέντερ φορ-μεταξύ άλλων-της Πόρτο είναι θετικό, αλλά θέλει δουλειά στη φυσική κατάσταση.

Πάμε τώρα στον Κουντέ. Ήρθε με την ταμπέλα του αντί-Καμαρά, όμως ο Καμαρά είναι ακόμα εδώ. Είναι 6-8άρι, δείχνει δυνατό παιδί και έχει παραστάσεις. Στο χθεσινό φιλικό δε χρησιμοποιήθηκε και από βιντεάκια στο Youtube αποφεύγω να εκφέρω άποψη.

Σίγουρα όμως είναι μια σωστή κίνηση, καθαρά με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Δεν είναι παίκτης από τα αζήτητα, ίσα-ίσα. Αποκτήθηκε μια ακόμα λύση στα χαφ που λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια του Μαρτίνς.

Σε μια μεσαία γραμμή η οποία είναι ήδη πλήρης, πόσο μάλλον αν δε φύγει ο Καμαρά, ο Μαρτίνς θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όποιο σύστημα θέλει μέσα στη χρονιά. Είτε με δύο, είτε με τρεις στον άξονα. Σε μια ακόμα απαιτητική χρονιά για τον Θρύλο, που στοχεύει όπως πάντα την κατάκτηση του νταμπλ και την πορεία στην Ευρώπη.

Και μια σύντομη αναφορά στον Αλγκασίμ Μπα. Και μόνο ότι στα 18 του αποτέλεσε μήλο της έριδος για top class ευρωπαϊκές ομάδες κι όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κάνει δικό του, κάτι λέει. Χθες τον είδαμε στο πλευρό του Χασάν ως δεύτερο επιθετικό, όμως έπαιξε λίγο και δεν μπορούν ακόμα να βγουν συμπεράσματα. Αποκτήθηκε για να είναι μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας.

Έχω ένα μότο που λέει “παίξε καλά και χάσε”. Δηλαδή κάνε τις σωστές κινήσεις και επειδή δεν είναι όλα στο χέρι σου, μπορεί να μη σου βγουν. Ο Ολυμπιακός παίζει καλά μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι, έχει κάνει καλές κινήσεις με βάση το scouting report και τα βιογραφικά των παικτών και στο γήπεδο θα φανεί αν θα πιάσουν και θα κάνουν τη διαφορά.

ΥΓ. Μόλις τελειώσει η μεταγραφική περίοδος και ο Ολυμπιακός έχει κλείσει το ρόστερ του, θα υπάρξει δεύτερο και τελευταίο ταμείο των μεταγραφών.

Σας άρεσε;
Κάντε like & κοινοποίηση!

Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το

Αφήστε μια απάντηση